top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Korkmaz

Al Ghaliyah

Güncelleme tarihi: 27 Tem

Ebu Yusuf Yaqoud bin İshak al-kindi

Al Ghaliyah kokusu

Al Ghaliyah son derece yüksek değere sahip ve nadir bulunan bir şeyi tanımlamak için kullanılan Arapça bir kelimedir.


Al Ghaliyah

Arap felsefesinin babası olarak tanınan Ebu Yusuf Yaqoud bin İshak al-kindi aynı zamanda bilgin, filozof, astronom, matematikçi, doktor ve kimyager olan şahisiyet hakkında yapacağınız küçük bir araştırma aslında onun modern parfümeriye de yaptığı büyük katkılarına Kitab Kīmiyaʾ al-ʿIṭr wa al-Taṣʿīdāt parfüm kimyası kitabından ulaşabilirsiniz.


Ebu Yusuf Yaqoud bin İshak al-kindi attar

Ebu Yusuf Yaqoud bin İshak Al-kindi damıtma, karıştırma ve farklı botanik malzemeleri anlama konusunda uzmandı; amber, safran, gül ve buhur gibi farklı duyu hissiyatları oluşturan parfüm nota çeşitlerinin etkilerini kitabında yer verdi.


Kitab Kīmiyaʾ al-ʿIṭr wa al-Taṣʿīdāt

Kitabındaki önemli bir bölümünü çok nadir ve pahalı malzemelerden yapılmış Al Ghaliyah yapımına ayıran Ebu Yusuf parfümü tanımlarken ayrıca kokuların spesifik olarak yapmanın farklı tarif ve medotlarında da bahsetmiştir.


Al Ghaliyah Abbasi halifenin Kraliyet kokusu olarak kullanıldığına dair rivayet edilen

Al Ghaliyah Abbasi halifenin Kraliyet kokusu olarak kullanıldığına dair rivayet edilen bu formul o yılların üstünlük statüsünü imza koku ile pekiştiren ayrıcalıklı rayihası 3 temel notası olan Tibet Misk, balina ak amber ve yeşil sığla yağının karışımı kokuyu son derece güçlü, kalıcı, şehvetli kılan intibası halk arasında hatırlaması kolay fark edilir bir parfüm olduğu gerçeğidir.


28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page