top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Korkmaz

Vanilyalı Madagaskar

Güncelleme tarihi: 27 Tem

Orchidaceae


Vanilyalı Madagaskar

Batı sınırı dışında her tarafı Hint Okyanusu ile çevrili dünyanın dördüncü büyük adası Madagaskar, Mozambik'in yaklaşık 402 kilometre doğusunda yer alan büyüleyici güzellikte Afrika kıtasına bağlı büyük ada nadir endemik bitki ve hayvanlara ev sahipliği yapan bakir doğası ile ünlüdür.

Vanilya rüyası Madagaskar

Botanik parfümcüler için Madagaskar harika kokusu ile ünlü vanilyaları ifade eder.

Madagaskar

Madagaskar

30 KAT VANİLYA:

Farklı damıtma yöntemleri uygulanan vanilya çubuklarının içindeki az miktardaki reçinemsi, yapışkan kıvama sahip kalın işlenmesi zor ve pahalı bir parfüm malzemedir.

Vanilyalı

30 kat vanilya olarak tabir edilen doğal esans sarhoş edici güçlü bir gurme vanilya kokusu ve sıcak, ahenkli ve zengin, tatlı, hafif ahşapsı bir aroması ile günümüzde gıda endüstriyesinde kullanılan sentetik vanilinden oldukça farklı tonlu derin nüaslar içerir.


Vanilya

30 kat doğal vanilya konsantrasyon esansının kokusunu bu kadar süper güçlü kılan esans içeriğindeki doğal bileşenlerinin parfüm piyasasında x5, x10, x20, x30 kat olarak anılan ölçü birimine denk gelen vanilin zenginliği ifade eden üstün bir parfüm malzemesidir.


Parfüm vanilyası

30 kat vanilya oleoresin esans %50 oranında seyreltilse bile yine de çok güçlü rayihasını koruyan aynı zamanda yoğun, tatlı aromasından taviz vermeyen suda çözünen, saf su seyreltilmiş alkolde kısmen ancak yağda çözünmeyecek kadar, kalın, melas benzeri sarı renkli bir parfüm malzemesidir.


Vanilya kokusu

Nasıl elde edilir

Sertifikalı organik burbon çubukları aromatik bitki maserasyonuna hafif ısıda gömülü vanilyalar organik bir çözücü olan etanol ile basınçlı bir ortamda oleoresin ekstrakte edilip ihtiva ettiği solvent vakumlandıktan sonra geriye az miktarda saf esans elde edilir.

Bu işlem maserasyona dayalı solvent absolite ekstrasyonun bütünleşmiş bir damıtma yöntemidir.

Uzak diyarların ülkesi Madagaskar

Uzak diyarların ülkesi Madagaskar vanilyası tek başına parfüm olarakta kullanıma elverişli nadir esanslardandır.


koku ve vanilya

Botanik parfümcüler için 30 kat vanilya kullanıcı dostu olduğunu söyleyebilirim çünkü içeriğinde kirletici leke yapıcı koyu renk pigmentleri yoktur yada oldukça düşüktür ancak açık kahverengiden koyu sarıya kadar elde edilen saf esans zaman içinde bazen koyu kahverengiye de dönüştüğü gözlemlenmiştir.


Vanilya orkidesi

Seyreltme

Alkol ihtiva eden parfüm formülasyonlarında kullanışlı hale getirmek için kullanılan saf alkole bir miktar su eklenerek 80 yada 90 derece kadar kademeli olarak seyreltilir.

Ayrıca propilen glikol, gliserin veya vanilyayı dağıtıp çözmek için doğal tabanlı saf propan Diol gibi seyreltici solventler kullanılmasını gerektiren oldukça viskoz konsantre bir esanstır.


















48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page